Kreativ og legende podcastuddannelse

Som studerende på Æteren er jeg en del af et unikt læringsmiljø, der både udfordrer og inspirerer mig til at tænke kreativt. Her handler det ikke kun om at tilegne mig tekniske færdigheder; vi får frihed til at eksperimentere med lydens muligheder og skabe nye fortællinger. Vi bliver opfordret til at tage kreative risici og udfordre lydmediets grænser. Det giver mig både rum og støtte til at udvikle mig fagligt og kunstnerisk som podcastproducent sammen med dygtige, passionerede medstuderende.

Vi har fokus på praksisnær læring, hvor hver af os aktivt former vores egen uddannelse gennem projekter og eksperimenter. Jeg har mulighed for at arbejde med alt fra konceptudvikling til optagelse og redigering. At være en del af Æteren betyder ikke kun at lære – det er at være medskaber af fremtidens lydfortællinger.

Du kan læse mere om uddannelsen her og her kan du høre Æterens produktioner.

2. semester

På 2. semester har temaet været “Dramaturgi” - hvordan opbygger man en historie, så den bliver fængende for lytteren? Hvilke dramaturgiske greb kan man benytte sig af, og hvad er forskellen på en lineær og en cirkulær dramaturgi? Det er nogle af de ting, vi er dykket ned i på 2. semester. Derudover har vi fået undervisning i fiktion - hvordan fortæller man fiktionshistorier på lyd?

Derudover har vi på dette semester deltaget i den internationale konkurrence AudioFlux, hvor vi hver især skulle lave en 3-minutters fortælling. Vi er dykket dybere ned i dramaturgiske fortællemetoder, dybdegående interviews og lavet kreative skriveøvelser.

På dette semester er vi blandt andet blevet undervist af Krister Moltzen, Mette Kruse og Anne Pilegård.

1. semester

På 1. semester har vi fokuseret på kunsten at skabe portrætter – af personer, steder, ting og mere. Vi har undersøgt, hvordan man identificerer den sigende detalje, der gør portrættet levende, og hvordan man bedst formidler det gennem lyd og interviewteknikker.

Vi lærte blandt andet om momentinterview og teknikker til at opbygge og formidle scener, der engagerer lytterne. Hvilke fortælleroller kan styrke historien, og skal der overhovedet være en fortæller? Hvad er vigtigt at inkludere, og hvad kan man lade stå mellem linjerne?

Undervisningen har været præget af inspirerende indsigter fra erfarne fagfolk som Jacob Heldt, Bengt Bok og Nils Thorsen, der hver især har givet os redskaber til at skabe stærke, lydfortællende portrætter.